::[ pic of the day ]::
Quake Wars
Quake Wars

::[ map of the week ]::


::[ poll ]::

 

     ::[ DOOM III - Alpha 0.2 ]::DOOM III


Sve je počelo jednog normalnog radnog dana :) kada mi se iznenada javila moja veza u ministarstvu (ne pitajte kojem!). Odmah u početku skužio sam da nešto nije dobro, jer glas iz nokije je bio vrlo nerazumljiv i drhtav, no nakon nekog vremena postao je razumljiv na svima nam poznatom jeziku. Veza mi je dala do znanja da posjeduje cd s D3 A0.2, iz prva sam mislio da me veza zajebava zbok nekih neplacenih kazni iz ministarstva, no prevario sam se kazne su bile otpisane odavno, istina je bila D3 je bio tu!


Nakon cca tjedan dana...


Nakon ovolikog čekanja bio sam skeptičan u okončanje misije, naime CD je trebalo nekako iznjesti van ministarstva, moja VEZA je već upoznata sa situacijom jerbo je prije nekoliko mjeseci trebalo napraviti vrlo sličan posao s pola kile... tj vrečom najebe..ami vrhovi... nekog ebenog čaja ili tako nešto. Tako da sam bio siguran da je posao u pravim rukama, od prvog kontakta s vezom prošlo je cca tjedan dana tek tada mi je bilo javljeno putem telepatskog linka da je posao uspješno obavljen uz vrlo mali broj ljudi od kojih su neki i teže tj lakše ozlijedeni.

Našao sam se s vezom, CD je bio na sjedalu u autu :) Siguran sam krenuo put teretane na velesajmu, putem sam poslao SMS dizu o uspješnosti posla, nakon par trenutaka smo dogovorili sastanak u BAZI nakon moje teretane...


Nakon cca 2,5h U BAZI...


Sjedim, pijem ledenicaj, no prije svega čekam da diz završi zadnju misiju u NFS HS2... done..

CD je pomoču mehaničke ruke ubačen u mašinu, copy-unrar-play :) ... prije bilo kakvog pokretanja otvaramo dir od D3, čudimo se kada tamo naiđemo na config gotovo identičan onome u Q3, brzo pokrečemo exe, zabrinuto gledamo početnu animaciju koja se našla u infinite loopu no koju brzo prekidamo ESCom. Finnaly D3 menu, koji nema amabas nikakvu funkcionalnost.

Spuštamo konzolu u kojoj piše verzija A0.2, upisujemo map komandu za pokretanje prve mape, nakon vrlo dugog učitavanja konačno pred svojim očima imamo magiju koju je vrlo teško opisati dok ju i sami ne vidite. Prije bilokakvog kretanja, zapustamo se u D3 cfg u kojem optimistično namještamo rezu 800x600 na 120hz, vračamo se u igru i ostajemo začuđeni brojem FPSa koji se kreče u rangu od 8-15 do 25-35 :) No FPSi uopče nisu bitni, bitno je ono unutra a to se nemože baš tako lako opisati, počet čemo s nevjerojatnim i nikad do sad viđenim sjenkama koje su tako stvarne, grafiku nemožemo usporediti niti sa čime, čak niti sa UT2003 koji prema D3 izgleda kao dječja igračka. D3 je do sada naj atmosferičnija igra koju smo imali prilike vidjeti, zaboravite mrak AVPa jer mrak u D3 se nemože mjeriti niti sa čime, strah od aliena brzo če nadomjestiti strah od brzih demona koji vrebaju iz mraka.


Nakon cca 1h...


Vizija prestavljanja D3 HR quakeeru... read on...

Nakon što smo sa god modom i noclipom prešli sve tri mape, počeli smo uzimati screenshotove od zanimljivijih stvari na ta tri nivoa, što je u prvu ruku jednostavno težak posao jer da bi dobili kvalitetne slike pokreta enemya itd morali smo stalno kruziti po zraku sa noclipom te navoditi neprijatelje na djelove gdje ima dovoljno svjetla da bi slika uopče imala neku funkcionalnost.

Slikali smo u prosjeku oko 180slika iliti cca 250mb. Nakon toga smo odabrali najbolje ispale slike, da bi došli do brojke od cca 60 slika. Koje smo tada u vrlo bolnom i dosadnom procesu morali prebaciti u premiere gdje smo ih rasporedili, te im dali 3 sec razmaka izmđu svake došli smo do odlične duljine od 3min. Kako su pokretne slike bez kvalitetne zvučne podrške totalna banana odlučili smo malo dublje posegnuti te iz kolekcije atmosferične glazbe izabrali po nama najbolje, u tom procesu smo se vrlo dobro najsmijali gledajuči slike i slušajući pripadajuču glazbu.


Finnaly nakon cca 2 sata rada u premieru dobili smo finalan produkt, koji nakon vrlo kvalitetnih obrada ispada 3min u vrlo malih 10mb...


Na kraju što reči osim da ste sretni da imate nas da vam predstavljamo vjerujem do sada u HR prvu multimedijalnu prezentaciju D3, a mi smo sretni da imamo tako dobre veze u ministarstvu da nam je omogučila uživanje u ovom nevjerojatnom iskustvu.


A sad skidajte! Što čekate? :) gogogogo --> D3-mov.exe (10mb-divx 5.02) (# ).

(molimo bilokakve dilatente i webmastere da poštuju pravo ne objave linka direktno na ovaj materijal već da link postave na q3a.inet.hr)
Hosted by: Iskon Internet

All rights reserved. All pages Copyright © 1998 - 2005 by Croscene. See our Legal Stuff.
00288

::[ recent headlines ]::

::[ recent files ]::

::[ recent demos ]::

::[ recent interviews ]::
[an error occurred while processing this directive]